joi, 17 mai 2012

Top 10 hoteluri ciudate

Hotelul de gheata (Suedia) : 6.000 de metri patrati de gheata si zapada

Hotelul de gheata (Suedia)
Realizat din peste 6.000 de metri patrati de gheata si zapada, este cel mai mare – si cel mai original – hotel de gheata din lume. Oaspetii dorm intr-un sac de dormit termal pe un pat construit special din zapada si gheata, pe piei de ren. Dimineata, o cana de suc cald de merisoare de munte le este adusa la pat. Dupa ce se bucura de un somn bun (oare ?) pe un pat de zapada, gustarea de dimineata ar trebui sa fie un deliciu. Cu o temperatura medie de – 8 grade Celsius, fie aduceti multe paturi, fie vizitati barul Absolut Ice si beti niste vodca sa ramaneti calzi – in mai multe feluri.


Hotelul din pestera Gamirasu (Turcia) : o pestera intr-o stanca vulcanica

Hotelul din pestera Gamirasu (Turcia)
Dormitul intr-o pestera, potrivit conducerii Hotelului din Pestera Gamiramisu, este surprinzator de confortabil. Piatra vulcanica ce inconjoara pestera pastreaza temperatura la un nivel confortabil, intre 17 si 20 de grade Celsius, tot timpul anului. Pestera in sine era un loc de retragere monastic bizantin, de aproximativ 1.000 de ani vechime. Pana de curand, o parte din acest loc era folosita de calugarii crestini, iar unele dintre camerele individuale erau folosite drept celule.




Muntele Vechii Inchisori (Australia) : o inchisoare adevarata

Muntele Vechii Inchisori (Australia)
Daca ati petrecut vreodata o noapte in inchisoare probabil nu vreti sa va intoarceti vreodata acolo. Cu toate astea, pentru facatorii de bine care nu vor ajunge niciodata acolo – Inchisoarea din Australia este locul unde vor fi inchisi toata noaptea, fara taxele legale si prezentarea in fata curtii de judecata. Aceasta veche inchisoare de pe Muntele Gambier a fost transformata intr-un loc de cazare pentru turistii cu un buget redus. Avand in vedere ca oaspetii vor trebui sa manance in sala de mese si sa doarma langa o toaleta, e evident ca oricine nu este constrans de buget ar trebui sa se indeparteze de Inchisoare.


Statiunea submarina Poseidon (Fiji) : un hotel subacvatic

Statiunea submarina Poseidon (Fiji)
Data in folosinta la inceputul anului 2009, grandioasa Statiune Submarina Poseidon ofera turistilor o experienta cu adevarat unica. Aflat la 12 metri adancime, sub suprafata lagunei fijiene, apartamentele subacvatice vor fi accesibile printr-un lift. 70% din fiecare apartament este imbracat in pereti acrilici ce ofera privelisti spectaculoase asupra oceanului. Oaspetii sunt invitati sa interactioneze cu imprejurimile. La o apasare de buton sunt hraniti pestii, si o apasare a unui intrerupator porneste luminile stralucitoare subacvatice.



Capsule Inn (Tokio) : capsule in loc de camere

Capsule Inn (Tokio)
Capsule Inn ofera mai mult o capsula, decat o camera. In timp ce hotelul ofera un spatiu public de relaxare, inclusiv bai, oaspetii locuiesc intr-o capsula. Aceste capsule, realizate din plastic armat, au toate facilitatile necesare, precum televizor, radio, iluminare si acces la ceas cu alarma. In timp ce va intrebati cui folosesc toate aceste facilitati, o scurta sedere la Capsule Inn va poate face sa va doriti o capsula doar pentru dumneavoastra.




Casele din copac Green Magic (India) : construite in copaci de 30 de metri inaltime

Casele din copac Green Magic (India)
Daca atunci cand erati mic/a va doreati o evadare intr-o casa din copac, Casele din copac Green Magic din Kerela, India, pot fi un vis devenit realitate. Casele sunt construite in copaci de 30 de metri inaltime, intr-o padure tropicala. Sunt echipate cu apa curenta in bai private, telefoane, si daca aveti chef de aventuri, un pod suspendat. Toate casele sunt realizate din materiale ecologice si functioneaza pe surse de energie alternativa, evitand folosirea surserlor de electricitate conventionale. Acest lucru, impreuna cu abundenta frumoasa de flora si fauna, fac din acest loc unul unic.


Exploranter (Brazilia) : un hotel pe roti

Exploranter (Brazilia) : un hotel pe roti
Exploranter – un hotel pe roti – a fost cu siguranta conceput pentru calatorii dornici de aventuri. Desi locul este modest, Exploranter este echipat complet cu facilitati ce includ o bucatarie, dusuri cu apa calda si 28 de paturi. Are baza in Sao Paulo si face tururi prin Brazilia, Chile si Argentina. Hotelul ofera servicii si pentru petrecerile tematice private, precum baloane cu aer cald, calarie, rafting sau vizite la podgorii. Ramaneti deschisi cand calatoriti cu gasca din Exploranter : bucatarul de la bord vrea ca oaspetii sa experimenteze bucataria internationala si poate sa va surprinda cu o gustare din furnici rosii crocante.


Motelurile din parcul Woodlyn (Noua Zeelanda) : un vagon si un avion

Motelurile din parcul Woodlyn (Noua Zeelanda)
Avioane, trenuri si moteluri pentru hobbiti ? Parcul Woodlyn din Waitomo, Noua Zeelanda, ofera trei optiune unice de cazare. Un vagon din anii 1950 si un avion de lupta Bristol au fost restaurate si transformate in mici unitati moteliere.Motelul Hobbit seamana cu o gaura autentice de hobbit construita in peretele unui munte. Distractia oferita la oricare dintre cele 3 moteluri din Parcul Woodlyn este la fel de bizara. Oaspetii sunt invitati sa se bucure de tunsul unei oi si sa se distreze cu animale exotice, precum pasarea kiwi si porcul dansator.



Hotelul din Scoala McMenemins din Kennedy (SUA) : inapoi la scoala

Hotelul din Scoala McMenemins din Kennedy (SUA)
Ati avut vreodata cosmarul de a merge la scoala in lenjerie intima ? La hotelul Scolii McMenemins din Kennedy, cosmarul devine realitate. Scoala Kennedy, o scoala generala istorica, a fost transformata intr-un loc mic incantator de cazare atunci cand vizitati zona Portland. Fiecare camera, aranjata dupa moda salilor de clasa originale, contine o tabla de scris si este dotata cu telefon, acces la Internet si chiar o baie privata.





Hotelul Ciocanitorea (Suedia) : intr-un parc, pentru un singur oaspete

Hotelul Ciocanitorea (Suedia)
Hotelul Ciocanitoare se numara printre cele mai mici hoteluri din lume. Poate gazdui un singur oaspete sau un cuplu, ceea ce este logic daca avem in vedere faptul ca se afla intr-o casa din copac, la aprox. 12 metri deasupra unui parc suedez. Casa din copac nu este in totalitate rustica – are o veranda, un hamac si o toaleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu