joi, 17 mai 2012

Top 10 Hoteluri iesite din comun

Top 10 Hoteluri iesite din comun
La alegerea hotelului pentru urmatoarea calatorie, majoritatea persoanelor se ghideaza dupa facilitatile specifice hotelurilor de lux – room service, gastronomie fina, aparatura de ultima generatie – daca insa doriti sa incercati o adevarata aventura, uitati de luxul de cinci stele si incercati unul dintre hotelurile unice recomandate in cele ce urmeaza.

Cele 10 hoteluri din topul nostru vorbesc de la sine. Situate in locuri iesite din comun – de la 10 m sub apa la 15 m deasupra solului in copac – fiecare ofera oaspetilor sai experiente unice. Asa ca impachetati-va costumul de scufundari si pregatiti-va ghetele de iarna, cele mai neobisnuite hoteluri din lume va asteapta!
10. Wild Canopy Reserve
Locatie: Masinagudi, Tamilnadu, India

Concept: Wild Canopy Reserbe ofera ce este mai bun din ambele lumi – casute de bambus si franghii situate la 15 metri deasupra solului, dotate cu cele mai moderne facilitati de lux, inclusive Jacuzzi. Casutele din copaci sunt situate intr-o rezervatie naturala, cu o fauna exotica printre care tigri, leoparzi, elefanti, gauri (bizoni indieni), hiene si alte specii. Nu trebuie sa va faceti griji daca trebuie sa coborati in mijlocul noptii doar pentru a merge la toaleta – toate casutele sunt dotate cu bai complet utilate si apa calda.
9. Casa Benesse
Locatie: Kagawa, Japonia

Concept: O imbinare intre un muzeu de arta moderna si un muzeu, Casa Benesse este situata in mijlocul unui parc national cu alei rustice care strabat dealurile molatice si se pierd in mare. Benesse este un cuvant latin care s-ar traduce prin "a trai bine", si se potriveste de minune acestui hotel – creatiile artistice sunt expuse peste tot, atat in cadrul hotelului, cat si in spatiul inconjurator. Aleile si plaja sunt "strajuite" de statui si sculpturi, Benesse fiind renumit pentru gazduirea lucrarilor unor artisti de renume precum Jackson Pollock, Richard Long sau Keith Haring.
8. Exploranter – Hotel Overland
Locatie: Sao Paulo, Brazilia

Concept: Exploranter, un hotel pe roti, a fost cu siguranta destinat turismului de aventura. Desi temelia este modesta, Exploranter este complet echipat cu toate facilitatile, printre care o bucatarie, dusuri cu apa calda sui 28 paturi. Exploranter este originar din Sao Paolo si "calatoreste" prin Brazilia, Chile si Argentina. Hotelul este inchiriat si pentru petreceri tematice, cum ar fi calatorii cu balonul cu aer cald, echitatie, rafting sau degustari de vinuri. Pastrati-va simtul de aventura si in timp ce calatoriti cu Exploranter – seful-bucatar are o mare placere in a oferi preparate din bucataria internationala, asa ca nu fiti surprins daca va va tenta cu o gustare din furnici rosii prajite.
7. Kasbah Du Toubkal
Locatie: Marrakech, Maroc

Concept: Kasbah a servit initial drept casa de vacanta pentru unul din membrii familiei Glaoui, una dintre cele mai influente din Marocul anilor 40. Localizata la poalele celui mai inalt varf din Africa de Nord, Jbel Toubkal, Kasbah du Toubkal este adapostit intre munti si are vedere panoramica peste trei vai imense – peisajul perfect marocan. Puteti vizita satucele traditionale sau sa explorati muntii inconjuratori. Kasbah va poate pune la dispozitie un catar il puteti folosi fie ca mijloc de transport, fie ca hamal pentru bagaje.
6. Hotelul-Ciocanitoare
Locatie: Suedia

Concept: Hotelul-Ciocanitoare este printre cele mai mici spatii de cazare din lume si poate gazdui un singur oaspete sau cel mult un cuplu, fiind suspendat la 13 m deasupra solului, intr-un parc national suedez. Casuta din copac nu este complet rustica, fiind completata de o veranda, un hamac si o toaleta. La Hotelul-Ciocanitoare vin doar cei care sunt pregatiti pentru escaladari – va trebui sa folositi franghiile pentru a ajunge in camera.
5. Whitepod
Locatie: Elvetia

Concept: Daca doriti o experienta inedita in Alpi, Whitepod este alegerea perfecta! Situat la o altitudine de 1700 metri, Whitepod este o colectie de cinci igloo-uri situate in inima muntilor. Igloo-urile sunt prinse pe platforme din lemn si distribuite in jurul unei cabane centrale. Whitepod a fost conceput pentru turistii active – puteti ajunge la acest hotel pe ski-uri sau cu ghete pentru zapada.
4. Jules Undersea Lodge
Locatie: Key Largo, Florida

Concept: Jules Undersea Lodge prezinta a noua dimensiune a scufundarilor, mai exact 7 metri sub apa. Pentru a intra in hotel, oaspetii trebuie sa isi puna costumul si sa traverseze pe sub apa Laguna de Smarald. Aceasta locatie subacvatica inedita a servit initial drept observatory stiintific pentru fauna pe coasta continentala de langa Puerto Rico. De atunci a fost convertit in hotel cu toate facilitatile cu care oaspetii s-au obisnuit deasupra apei, inclusiv dusuri cu apa calda, bucatarie, carti, muzica si altele. Cea mai neobisnuita facilitate – puteti pescui de la fereastra camerei!
3. Hotel Gamirasu Cave
Locatie: Urgup, Turcia

Concept: In conceptia managementului Hotelului Gamirasu, a dormi intr-o pestera este surprinzator de confortabil. Roca vulcanica din peretii pesterii patreaza temperatura la un nivel confortabil intre 17 si 20 de grade Celsius. Pestera a fost folosita drept refugiu pentru calugarii bizantini, acum mai bine de o mie de ani, pana in prezent, iar unele camere erau folosite drept celule. Daca doriti sa va rasfatati, rezervati "apartamentul-pestera", una dintre camerele mari, dotata cu Jacuzzi si cu terasa privata.
2. Propeller Island City Lodge
Locatie: Berlin, Germania

Concept: Universul artei a inceput sa-si spuna cuvantul atunci cand artistul german Lars Stroschen a transformat doua camere ale propriului apartament in camere de oaspeti artistice. Nu a fost nici o supriza atunci cand Stroschen a decis sa-si extinda ideea si sa creeze un hotel care va atrage atentia internationala. Fiecare camera la Propeller Island este diferita – o camera are un pat inclinat care pare a fi suspendat in aer, alta camera are aspect tubular. Oaspetii pot rezerva camerele dupa preferinte. Daca sunteti un fan al goticului, rezervati camera Gruft – veti avea ocazia sa dormiti in sicrie care se pot transforma in paturi duble!
1. Hotel Puerta America
Locatie: Madrid, Spain

Concept: Ce poti obtine atunci cand iei o duzina de designeri si arhitecti de top din intreaga lume si ii lasi sa-si dezlantuie imaginatia intr-un concept de hotel? Hotelul Puerta America este un astfel de produs – o serie de talente de top – Jean Nouvel, Ron Arad, Norman Foster, au fost contractate si fiecare a creat conceptul a cate un etaj din hotel. Nouvel, de exemplu, a introdus conceptul piscinei cu apa neagra (cu deseuri), in timp ce Arad s-a jucat cu perceptia, aducand un design rotund, de la pereti la chiuveta si cada. Fiecare etaj este diferit, incluzand si un bar pe acoperis, Skynight bar, cu muzica jazz live in fiecare week-end.

Daca sunteti in cautarea unei mari aventuri, a unei super istorii pe care sa o povestiti prietenilor, sau daca pur si simplu v-ati plictisit de aceleasiclasice destinatii, renuntati la serviciile majordomului in urmatoarea calatorie si alegeti unul dintre aceste hoteluri cu totul speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu